صفحه اصلياخبارمقالاتچند رسانه ایگزارش تصویریجشنواره عباس زمان
جمعه ١٠ فروردين ١٤٠٣
آخرین اخبار
هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای مشگین شهر با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
دشمنان این کشور در صدد تسلط بر منابع کشور هستند و با استقلال ما مخالفد
نوجه فرهنگ در دولت مردمی و انقلابی مورد انتظار مردم و رهبری است
دشمن با دوقطبی سازی سعی در انشقاق جامعه متحد اسلامی دارند
سیاست کلی شورای عالی انقلاب فرهنگی تقویت شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان هاست
قرارگاه فرهنگی محرومیت زدایی در جهت اجرای عدالت فرهنگی در شهرستان های کشور راه اندازی شده است
رخی شایعه کردند که ایران می‌خواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد؛ این ناجوانمردانه‌ترین تهمت به ایران است
ضرورت جهاد تبیین و رصد مسائل فرهنگی شهرستان ، ارائه راهکارهای عملی با محوریت گام دوم انقلاب اسلامی
استکبار جهانی با راه اندازی جنگ تمام عیار ترکیبی به مقابله با نظام اسلامی ایران برخاسته است.
رخشش هنرمندان تئاتر مشگین شهر در ششمین جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت (طلوع) زنجان، با نمایش عاقبت پس انداز
اخبار > چرایی ادامه‌ فعالیت داعش در قفقاز/ نقش وهابیت در ایجاد حاشیه‌ای امن برای سلفی‌های جمهوری آذربایجان


کد خبر: ٥٩٦ تاریخ انتشار:يکشنبه ٢٧ آبان ١٣٩٧ | ١٣:٣٢ تعداد بازدید: ...

چرایی ادامه‌ فعالیت داعش در قفقاز/ نقش وهابیت در ایجاد حاشیه‌ای امن برای سلفی‌های جمهوری آذربایجان

تفکر رادیکالیزه شده ی جهادی که همان سلفیت جهادی می باشد توسط سعودی‌ها نه‌تنها در افغانستان، عراق و سوریه بلکه در مناطقی مانند بوسنی، قفقاز ، چین، آفریقا و… نیز به صورت سیستماتیک تبلیغ شده و می شود.

از شروع فعالیت داعشی‌ها در سوریه، بخش اعظمی از تروریست‌ها را خارجی‌ها تشکیل می‌دادند که همگی با نام ملیت‌شان شناخته می‌شدند. چچنی‌ها، قفقازی‌ها، ترک‌ها، افغانی‌ها و حتی ایرانی‌ها! که البته تعدادشان خیلی کم بود.

در سال‌های گذشته، آمارهای متعددی از میزان حضور اتباع هر یک از کشورها در قالب گروه‌های تروریستی در سوریه منتشر می‌شد ولی از همان ابتدا گروه‌های قفقازی نقش پررنگ و برجسته‌ای در شکل‌گیری و ادامه جنگ در صحنه سوریه داشتند. شاید یکی از علت‌های آن، سال‌های طولانی مبارزه‌ی مخفیانه با سرویس‌های امنیتی قدرتمند شوروی بود که از آن‌ها، جنگجویان ورزیده‌ای ساخته بود.

ایگوربارینوف رئیس آژانس فدرالی امور قومیت‌های روسیه، در مصاحبه‌ای در سال ۲۰۱۵، تعداد به اصطلاح جهادگران روس در سوریه را بیش از دو هزار نفر اعلام کرد. گزارشات متعددی نیز از ام تی ان وزارت امنیت جمهوری آذربایجان درباره تعداد آذری‌های شرکت کننده در جنگ سوریه منتشر شده که بعضا تا ۱۲۰۰ نفر هم می‌رسد.

برخی معتقدند تا به امروز متون منتشر شده در حوزه تروریسم تکفیری و سلفی جهادی به‌گونه‌ای کتابت شده است که گویی تمام جریان‌های تروریستی (شبکه جهانی القاعده، داعش و…) در سوریه و عراق متولد شده‌اند و مبدأ فعالیت آن‌ها هم از همین نقطه بوده است، ولی باید توجه کنیم که سوریه و عراق تنها برشی از پازل افراط‌گرایی مذهبی است و همین موضوع باعث شده مردم کشور ما نیز داعش یا هر فرقه تروریستی دیگر را در محیط عراق و سوریه باور کنند و احتمال حضور آن‌ها در ایران را بعید بدانند.

تفکر رادیکالیزه شده‌ی جهادی که ما از آن عموما به نام وهابیت یاد می‌کنیم همان، سلفیت جهادی می‌باشد. سعودی‌ها نه‌تنها در افغانستان، عراق و سوریه نسبت به حمایت و تبلیغ سلفیت جهادی فعال هستند، بلکه در مناطقی مانند بوسنی، قفقاز ، چین، آفریقا و… روال تبلیغ سلفیت جهادی را به صورت سیستماتیک در دستور کار گذاشته‌اند.

آمار مختلفی از مساجد موجود در جمهوری آذربایجان که در بین عموم آذری‌ها نیز به نام وهابیون شناخته می‌شوند، وجود دارد. اما آنچه مسلم است این که بعد از سال‌ها تلاش وهابیت برای تبلیغ در جمهوری آذربایجان، امروز بخش بزرگی از قفقازی‌های داعش که قصد تاسیس “امارت قفقاز” را داشتند، زاده و بزرگ شده‌ی جمهوری آذربایجان هستند که در همسایگی ایران قرار دارد و شاید برای تشکیل امارت کذایی مد نظرشان، نیم نگاهی هم به بخش‌هایی از ایران داشته باشند.

تمام رسانه‌های جهانی تایید کرده‌اند که اتباع قفقازی و به ویژه چچنی‌ها، به دلیل جنگجو بودن و تفکرات رادیکال خود، به ستون فقرات عملیاتی داعش تبدیل شده‌اند که بخش اعظمی از آنها بعد از فشارهایی که برای خفه کردن داعش در سوریه انجام شد، به کشورهایشان بازگشته‌اند. شاد یکی از دلایل حوادث تروریستی در مجلس شورای اسلامی و مرقد حضرت امام(ره) و همچنین حادثه تروریستی اهواز هم به دست بقایای داعشی‌ها انجام شد که در هرحال آموزش اصلی را بوسیله چچنی‌ها در سوریه دیده‌اند.

اتفاقا تصویری که به مدد برخی فیلم‌ها نظیر به “وقت شام” در ذهن ایرانی‌ها متصور است نیز، از یک فرمانده سنگ دل چچنی به نام ابوعمر الشیشانی یا  ترخان باتیراشویلی می‌باشد که اصالت چچنی و قفقازی دارد.

نکته‌ای که در این بین باید به آن توجه کنیم این است که امروز بعد از گذشت قرنها از ایجاد تفکرات خوارجی در صدر اسلام، هنوز هم این تفکرات در برخی مقاطع زمانی فعال می‌شوند و دست به جنایات تاریخی می‌زنند. منطقه‌ی قفقاز و جمهوری آذربایجان به دلیل اینکه از سال‌های گذشته، پیوسته در معرض تفکرات و تبلیغات مسموم وهابیت و سلفی گری بوده است و چند صد جنگجوی داعشی نیز برای احیای امارت قفقازی پرورش داده است، هنوز هم می‌تواند آبستن فعالیت‌های رادیکالی سلفی گری در خود باشد.

هرچند وزارت امنیت جمهوری آذربایجان بارها از تلاش خود برای دستگیری گروه‌های کوچک وابسته به داعش گزارش داده است اما باید توجه کنیم که جوّغالب رسانه های این کشور بر علیه تفکرات شیعی شکل گرفته و فعالیت می‌کند و همین مساله باعث ایجاد حاشیه امن برای گسترش فعالیت‌ها سلفی گری در قفقاز و جمهوری آذربایجان خواهد بود.

منبع:آناج

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه هویت و مهدویت مشگین شهر  است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

((طراح  : صفری ))