صفحه اصلياخبارمقالاتچند رسانه ایگزارش تصویریجشنواره عباس زمان
جمعه ٠٧ ارديبهشت ١٤٠٣
آخرین اخبار
هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای مشگین شهر با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
دشمنان این کشور در صدد تسلط بر منابع کشور هستند و با استقلال ما مخالفد
نوجه فرهنگ در دولت مردمی و انقلابی مورد انتظار مردم و رهبری است
دشمن با دوقطبی سازی سعی در انشقاق جامعه متحد اسلامی دارند
سیاست کلی شورای عالی انقلاب فرهنگی تقویت شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان هاست
قرارگاه فرهنگی محرومیت زدایی در جهت اجرای عدالت فرهنگی در شهرستان های کشور راه اندازی شده است
رخی شایعه کردند که ایران می‌خواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد؛ این ناجوانمردانه‌ترین تهمت به ایران است
ضرورت جهاد تبیین و رصد مسائل فرهنگی شهرستان ، ارائه راهکارهای عملی با محوریت گام دوم انقلاب اسلامی
استکبار جهانی با راه اندازی جنگ تمام عیار ترکیبی به مقابله با نظام اسلامی ایران برخاسته است.
رخشش هنرمندان تئاتر مشگین شهر در ششمین جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت (طلوع) زنجان، با نمایش عاقبت پس انداز
اخبار > بی‌سوادی نماینده جمهوری آذربایجان در ارتباط با ایران


کد خبر: ٦٠١ تاریخ انتشار:دوشنبه ٥ آذر ١٣٩٧ | ١١:٣١ تعداد بازدید: ...

بی‌سوادی نماینده جمهوری آذربایجان در ارتباط با ایران

ظاهرا سواد سیاسی نماینده مجلس ملی جمهوری آذربایجان، محدود به داده های ناقص رسانه‌ای می باشد و پس از سخنرانی آقای روحانی در خوی، کشورمان را متهم به ارتباط با ارمنستان و عدم رعایت حسن همجواری می‌کند.

روزنامه ینی مساوات جمهوری آذربایجان که بزرگترین رسانه‌ی غرب‌گرای مخالف دولت این کشور می‌‌باشد بعد از سفر آقای روحانی به آذربایجان‌‌غربی و در تحلیل به قلم سردبیر خود نوشته است: علت اطمینان روحانی از ارتباط با باکو چیست؟

این روزنامه در ابتدا بخشی از سخنان روحانی را در خوی آذربایجان‌‌غربی منتشر کرده و در ادامه از چرایی اطمینان رئیس جمهور کشورمان از ارتباط مداوم در زمان تحریم‌‌ها با کشورش صحبت کرده است.

مساوات به نقل از آقای روحانی نوشته است:” آیا فکر می‌کنید اگر صادرات نفت ما را قطع کنید، اگر ارتباط ما را با کشورهای همسایه قطع کنید، که نخواهید توانست؛ می‌توانید پیروز شوید؟ ما به حول و قوه الهی نفت مان را خواهیم فروخت، ارتباط نزدیک‌تر با همسایگان برقرار می‌‌کنیم؛ رابطه‌‌مان را با همسایگانی مثل ترکیه، جمهوری آذربایجان، عراق و دیگران مستحکم‌تر می‌کنیمآمریکا قادر نیست، رابطه ملت ایران را با ملت برادر جمهوری آذربایجان، عراق و ترکیه تضعیف کند. همه مسلمانیم و در کنار هم ایستاده‌ایم”

فرج قلی اف نماینده مجلس ملی آذربایجان و رئیس حزب جنبش رستاخیز ملی این کشور در تحلیل صحبت‌های روحانی می‌نویسد: (آقای)روحانی به خوبی می‌داند تا زمانی که تنش میان آمریکا و ترکیه ادامه داشته باشد، همکاری میان تهران و آنکارا نیز پابرجا خواهد بود. اما مسئله جمهوری آذربایجان متفاوت است.

فرج قلی اف با بیان اینکه جمهوری آذربایجان همیشه به حسن همجواری با ایران پایبند بوده است، از ارتباط مداوم ایران با ارمنستان گلایه کرده و به‌طور ضمنی از دیوار بی‌اعتمادی بین ایران و آذربایجان صحبت می‌کند و از احتمالی تشریفاتی بودن صحبت های آقای روحانی می‌گوید:

 جمهوری آذربایجان تاکنون بر اصول همسایگی با ایران پایبند بوده و هرگز از آن تخطی نکرده است. ولی جمهوری اسلامی ایران با کشور اشغالگر سرزمین‌های آذربایجان یعنی ارمنستان همکاری کرده و ادامه‌ی حیات اشغالگران را ممکن کرده است. از این رو، ممکن است گفته‌های روحانی درباره جمهوری آذربایجان صرفا در چارچوب قوانین تشریفاتی بوده باشد.

درست است که میان آذربایجان و ایران روابط اقتصادی و تجاری وجود داشته و دو کشور در ساخت و تحقق لایحه «کریدور حمل و نقل بین المللی شمال-جنوب» همکاری می‌‌کنند. اما مسئله قره باغ کوهستانی اصلی‌‌‌ترین مشکل ما به شمار می‌‌آید و هر کشوری که در این خصوص موضع دیگری داشته باشد، رئیس جمهور آن کشور نباید در خصوص روابط با آذربایجان تا این اندازه با اطمینان سخن بگوید.

نماینده مجلس ملی آذربایجان در ادامه نیز به درشت‌‌گویی علیه کشورمان پرداخته و از تضییع حقوق آذربایجانی‌‌های ایران صحبت کرده و خواستار حفظ حقوق آن‌ها! در ایران می‌شود. فرج قلی اف به زعم اینکه ایران در تنگنای ارتباط با کشور متبوعش می‌باشد از شروط آذربایجان برای ادامه‌ی ارتباط با ایران چنین می‌گوید:

 اگر حسن روحانی خواهان گسترش روابط با جمهوری آذربایجان است، در مرحله اول باید رفتار حکومت ایران در رابطه با آذربایجان را اصلاح کند. این هم مربوط به روابط ایران با ارمنستان و حفظ حقوق همتباران آذربایجانی ۳۰ میلیونی در ایران می‌‌باشد. اگر این مسایل حل شود، روحانی در آن صورت می‌توانند با اطمینان کامل سخن بگوید. در غیر این صورت، سخنان وی در باره روابط با کشورمان هیچ ریشه اساسی نخواهد داشت.

ظاهرا سواد سیاسی نماینده مجلس جمهوری آذربایجان محدود به فضاسازی برخی رسانه‌‌ها با نگاه ضد ایرانی در کشورش می‌باشد و از شاهراهی که ایران در زمان جنگ قره باغ برای کشورش جهت ارتباط با نخجوان ایجاد کرد، تامین انرژی آذربایجان، تامین مایحتاج روزانه آذری‌ها و حتی طبق اسناد غیر قابل انکار در برخی موارد کمک‌های نظامی به ایران به آذربایجان را نه دیده و نه شنیده است و هرآنچه در آینه‌ی برخی رسانه‌ها عیان بوده را بر زبان آورده است.

همچنین جسارت این نماینده مجلس آذربایجان در ارتباط با حقوق آذری‌های ایران را نیز نمی‌توان نادیده گرفت چرا که ما ایرانی‌ها نیز به شدت نگران وضعیت آزادی و امنیت و معیشت آذری های جمهوری آذربایجان و یک میلیون آواره جنگ قره باغ پس از حدود سی سال هستیم و این فرار به جلوی آقای نماینده را  نمی توانیم نادیده بگیریم.

این سخنان در ارتباط با اظهارات آقای روحانی محدود به یک نفر نیست و ظاهرا در جمهوری آذربایجان برخی گمان این را دارند که بهترین فرصت برای تحت فشار قرار دادن ایران جهت قطع روابط با ارمنستان را بدست آورده‌اند.

الچین میرزا بیلی کارشناس مسایل سیاسی آذربایجان نیزدر این خصوص می گوید: حسن روحانی با بیان ارتبط روبه گسترش ایران و آذربایجان،علاوه بر ترکیه و آذربایجان ، ترک‌های آذربایجان را هم که در کشور خودشان ساکن هستند در نظر گرفته است که امروز تنها ضامن حفظ حکومت در ایران ترکهای آذربایجانی هستند.

این کارشناس آذری نیز مجددا با اختصاص بخشی ویژه برای آذربایجان ایران،در واقع به نوعی القای افتراق کرده و با تهدید جمهوری اسلامی ایران می‌گوید:

بهتر است که حکومت ایران دست از بازی‌های دوپهلو دست بکشد. ایران باید در پاسخ به سیاست صادقانه و صمیمی دولت باکو در رابطه با ایران، همه روابط خود با ارمنستان را قطع نماید. در غیر این صورت، اظهارات آقای روحانی نه تنها برای ترکیه و آذربایجان، حتی برای همتباران آذربایجانی در خود ایران نیز ارزشی نخواهد داشت.

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه هویت و مهدویت مشگین شهر  است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

((طراح  : صفری ))