صفحه اصلياخبارمقالاتچند رسانه ایگزارش تصویریجشنواره عباس زمان
شنبه ٠٨ ارديبهشت ١٤٠٣
آخرین اخبار
هفتمین جشنواره تئاتر منطقه ای مشگین شهر با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
دشمنان این کشور در صدد تسلط بر منابع کشور هستند و با استقلال ما مخالفد
نوجه فرهنگ در دولت مردمی و انقلابی مورد انتظار مردم و رهبری است
دشمن با دوقطبی سازی سعی در انشقاق جامعه متحد اسلامی دارند
سیاست کلی شورای عالی انقلاب فرهنگی تقویت شوراهای فرهنگ عمومی شهرستان هاست
قرارگاه فرهنگی محرومیت زدایی در جهت اجرای عدالت فرهنگی در شهرستان های کشور راه اندازی شده است
رخی شایعه کردند که ایران می‌خواهد با جمهوری آذربایجان بجنگد؛ این ناجوانمردانه‌ترین تهمت به ایران است
ضرورت جهاد تبیین و رصد مسائل فرهنگی شهرستان ، ارائه راهکارهای عملی با محوریت گام دوم انقلاب اسلامی
استکبار جهانی با راه اندازی جنگ تمام عیار ترکیبی به مقابله با نظام اسلامی ایران برخاسته است.
رخشش هنرمندان تئاتر مشگین شهر در ششمین جشنواره منطقه ای تئاتر افراد دارای معلولیت (طلوع) زنجان، با نمایش عاقبت پس انداز
اخبار > سیاست راهپیمایی اربعین؛ نمایش اقتدار «محور مقاومت»/ چرا «همه» امسال باید پای کار اربعین بیایند؟


کد خبر: ٥٦٠ تاریخ انتشار:چهارشنبه ١٨ مهر ١٣٩٧ | ١٢:٥٦ تعداد بازدید: ...

سیاست راهپیمایی اربعین؛ نمایش اقتدار «محور مقاومت»/ چرا «همه» امسال باید پای کار اربعین بیایند؟

تجمع میلیونی شیعیان عراقی، ایرانی، افغان، پاکستانی، لبنانی و...در مراسم اربعین دیگر صرفا یک آیین مذهبی نیست و فرامتن‌های سیاسی و ایدئولوژیک آن به همان اندازه‌ی وجوه اعتقادی و مذهبی پررنگ شده است.

رهبر معظم انقلاب، در اجتماع پرشور صدهزارنفری بسیجیان در ورزشگاه آزادی(12 مهر) بیانات بسیار مهمی داشتند که در بخشی از آن به مساله «اربعین» اشاره کردند:

" حماسه بزرگ اربعین که با حضور ملت ایران، ملت عراق و مسلمانان دیگر کشورها هر سال تکرار می شود پدیده فوق العاده مهمی است که به فضل الهی و در هنگام نیاز شدید دنیای اسلام شکل گرفته است."

حقیقت آن است که چند سالی است(به ویژه بعد از ظهور پدیده شیطانی داعش در عراق و شام)، مراسم سالانه راهپیمایی عشاق اباعبدالله(ع) از سراسر دنیا در عراق در اربعین سالار شهیدان، تبدیل به مانور اقتدار محور مقاومت و همبستگی عاشقان اهل بیت و مقاومت عاشورایی از ملیت‌های مختلف شده است.

تجمع میلیونی شیعیان عراقی، ایرانی، افغان، پاکستانی، لبنانی و...در مراسم اربعین دیگر صرفا یک آیین مذهبی نیست و فرامتن‌های سیاسی و ایدئولوژیک آن به همان اندازه‌ی وجوه اعتقادی و مذهبی پررنگ شده است. از همین رو، در یکی دو سال اخیر، نظام سلطه به سردمداری آمریکا که پروژه تجزیه کشورهای مسلمان منطقه را با اجرای تروریسم تکفیری تا بن دندان مسلح و دریایی از امکانات آمریکایی-سعودی-صهیونیستی، شکست‌خورده دید و سیلی «قدرت سخت» محور مقاومت را بر گوش خود حس کرد، به شدت روی «قدرت نرم» این محور تمرکز کرده تا به هر ترتیب ممکن آن را کمرنگ کند.

راهپیمایی عظیم اربعین، به نماد و تجسم این قدرت نرم تبدیل شده است و این چیزی است که هراس شدیدی در اتاق‌های طرح و عملیات مستقر در واشینگتن، لندن، تل آویو و ریاض به وجود آورده است. از همین رو، سناریو پشت سناریو طراحی و اجراء می شود که به هر نحو ممکن، از شور و عظمت این رژه‌ی اقتدار محور مقاومت کاسته شود.

آخرین نمونه از این کار تبلیغاتی و عملیات روانی را در همین ماه گذشته شاهد بودیم که با هماهنگی کامل تیم عملیات رسانه‌ای خارج از کشور و داخل کشور (متاسفانه در برخی رسانه‌های وابسته به برخی نهادهای حکومتی!) موجی به شدت منفی و مخرّب علیه «زائران عراقی» در مشهد و گردشگران عراقی در خوزستان توسط اکانت‌های سازماندهی‌شده در شبکه‌های اجتماعی به راه افتاد. طبق همه براوردها و تحلیل‌ها، این یک سناریوی طراحی شده برای تیره کردن و ایجاد گسست در روابط تاریخی، اعتقادی و فرهنگی ملت ایران و ملت عراق بود تا در آستانه محرم و نزدیک شدن به موعد اربعین، این گسست و تیرگی منجر به تخریب روابط سیاسی شود و در نهایت رویداد عظیم اربعین(که محوریت آن اتحاد دو ملت ایران و عراق است) تحت الشعاع این موج‌سازی مسموم قرار گیرد. اما به حمدالله، با هشیاری مردم هر دو کشور، این موج مسموم نتوانست چندان فراگیر شود و در نهایت بدون رسیدن به دستاوردهای شوم مدنظر طراحان، فروکش کرد.

وقتی جوانان شهر بصره، در حرکتی نمادین ساختمان کنسولگری کشورمان را که در آتش توطئه آمریکایی-سعودی و با عملگی عناصر حزب بعث و سازمان منافقین سوخت، آب و جارو کردند و دوباره با دستان خود پرچم مقدس کشورمان را بالا بردند، همین هشیاری و بصیرت عمیق خود را به رخ دشمنان محور مقاومت کشیدند.

حالا که محور غربی-عربی-عبری قافیه را در عرصه سیاسی عراق(در بحث تعیین سران سیاسی کشور اعم از رییس پارلمان، رییس دولت و رییس کشور) باخته و به تعبیر کارشناسان ماجرای تشکیل دولت سه بر هیچ به نفع ایران تمام شد، معلوم گردید که پیوندهای همه جانبه دو ملت ایران و عراق، عمیق‌تر از ان است که با سناریوسازی‌های خبیثانه صهیونیست‌ها و پول‌های آغشته به خون سعودی‌ها دچار خدشه جدی شود.

به بیان دیگر، چه به لحاظ سیاسی، چه به لحاظ فرهنگی و چه به لحاظ اجتماعی، همه چیز مهیاست که رویداد عظیم اربعین، امسال (که اولین مراسم اربعین بعد از پایان حکومت خودخوانده داعش در عراق است) پرشورتر و دشمن‌شکن‌تر از همیشه برگزار گردد و محور مقاومت، در کنار بارگاه مطهر حضرت اباعبدالله (ع)، بار دیگر اقتدار و اتحاد خود را به رخ جهانیان بکشد.

اما دغدغه‌ای که امسال در مسیر برگزاری این رویداد عظیم خودنمایی می کند، بحث نوسانات ارزی و گران شدن قابل ملاحظه هزینه‌های این سفر عبادی-سیاسی نسبت به ادوار گذشته است. این دغدغه البته بسیار ملموس و عینی است و لازم است که در فرصت باقی مانده، به طور جد و به هر شکل ممکن برای تعدیل آن چاره‌ای اندیشیده شود.

گرچه عاشقان اباعبدالله (ع) برای حضور در مراسم بیعت سالانه با حضرت ثارالله (ع) اراده‌هایی سخت و قاطع دارند و همه تلاش خود را برای مشارکت در این مراسم به کار می‌بندند (با وجود همه مضایق مادی این روزها)، لیکن بخش عمده مسوولیت در این میان، متوجه مسوولان و دستگاه‌های حاکمیتی است که موانع ایجاد شده را با برنامه‌ریزی‌های جهادی به حداقل برسانند.

در شرایطی که دشمنی نظام سلطه علیه ملت ایران در ماه‌های اخیر از زیر دست‌کش‌های مخملین به طور کامل بیرون آمده و عریان شده، در وضعیتی که تروریسم نظام سلطه علیه کشورمان در ابعاد اقتصادی، سیاسی و حتی ترور کور(جنایت تروریستی اهواز) رخ‌نمایی کرده است، رویداد عظیم اربعین امسال وجه «نمادین» پررنگ‌تری از همیشه خواهد داشت. اربعین امسال قرار است مخابره‌کننده پیام ایستادگی و عزت ملت ایران در کنار سایر ملل محور مقاومت، به نظام سلطه باشد و  آثار و دستاوردهای آن بیش از همیشه مورد نیاز است. پس اغراق نیست که تلاش برای برگزاری هر چه باشکوه‌تر رویداد اربعین امسال را در حد مجاهدت در جبهه‌های جنگ هشت ساله مهم و موثر بدانیم.

قطعا کلیه دستگاه‌های حاکمیتی جمهوری اسلامی که می توانند در این قضیه نقش‌آفرین باشند، اگر بنا به در نظر گرفتن منافع ملی کشور باشد، باید نهایت توان خود را در راه خدمت رسانی به رویداد اربعین به کار گیرند، لیکن روی سخن ما در این‌جا بیشتر متوجه نهادهای انقلابی چون سپاه پاسداران و بسیج مستضعفین است.

سپاه و بسیج سرمایه انسانی عظیم و امکانات لجستیک چشمگیری برای سازماندهی رویدادهای عظیم دارند و همواره در گره‌گاه‌های کشور و هر جایی که مساله‌ای در سطح ملی باید اجرا شود، پای کار هستند و توان سازماندهی بالا و مدیریت یکپارچه و متمرکز هم امتیازاتی است که توان اجرایی گسترده‌ای به این دو نهاد انقلابی بزرگ می بخشد.

استفاده از ناوگان ترابری برای جابه جایی زائران اربعین، برپا کردن اقامتگاه‌های موقت، ساماندهی دسته‌های بزرگ زائرین که با سازماندهی و نظم‌بخشی و تجمیع، منجر به کاهش هزینه‌های فردی خواهد شد، رایزنی با مقامات و گروه‌های عراقی برای کاستن از هزینه‌های جانبی زائران و...بخشی از کارهایی است که با توجه به پتانسیل‌های این دو نهاد انقلابی قابل حصول است.

تجربه‌های برگزاری چندین ساله اردوهای مناطق عملیاتی دفاع مقدس موسوم به «راهیان نور» یکی از مواردی است که می تواند در بحث ساماندهی و تسهیل راهپیمایی باشکوه اربعین مدنظر قرار بگیرد.

در مجموع باید گفت، سرمایه‌گذاری بر رویداد عظیم اربعین، با همه ابعاد اعتقادی، فرهنگی و سیاسی آن، سرمایه‌گذاری بر منافع استراتژیک ملی است. دستاوردهای عظیم اربعین با هیچ ملاک و معیار مادی قابل ارزیابی نیست، به ویژه امسال، بعد از همه توطئه‌های پیچیده‌ای که از دی ماه سال گذشته برای وارد کردن آسیب جدی به کشور اجرایی شد و تا به امروز ادامه دارد و آخرین مورد آن ریختن خون هموطنان بی‌گناه در اهواز بود(و البته تروریسم اقتصادی که محور خباثت علیه کشورمان رقم زده) بیش از همیشه لازم است پیام ایستادگی ملت ایران و سایر ملت‌های محور مقاومت، کوبنده‌تر از همیشه به محور غربی-عبری-عربی ارسال شود.

وظیفه‌ی شرعی، اخلاقی و سیاسی تک تک نهادهای مسوولی که به نوعی می توانند در ماجرای اربعین نقش آفرین باشند، ایجاب می کند که کمک به حل مشکلات زائران اربعین را در اولویت کاری خود قرار دهند.

نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 





تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به موسسه هویت و مهدویت مشگین شهر  است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.

((طراح  : صفری ))